Studio YellowBlock – Amsterdam

Kleur bekennen!

Marije Duijn is oprichtster en eigenaresse van Studio Yellow Block! Met haar kleurrijke en soms gedurfde kleurkeuzes helpt ze particulieren aan een prachtig interieur. Zo heeft ze onder andere verschillende ontwerpen gemaakt voor het nieuwbouwproject van de Hout Havens in Amsterdam. Aangezien Marije nooit is uitgeleerd, heeft ze onlangs haar masteropleiding afgerond.

Nieuw concept

Om deze verdiepende opleiding af te ronden werd ze uitgedaagd om een concept te bedenken voor de Zuid-As. Het vele thuiswerken zorgt ervoor dat ook bedrijfspanden hun ruimtes anders moeten gaan indelen. Marije heeft hier een heel tof concept voor bedacht waarin wonen en werken centraal staan. Ideaal voor de net afgestudeerde twintiger die vol enthousiasme aan zijn eerste baan gaat beginnen. Bij het concept wat er werd bedacht moest er ook beeldmateriaal worden gemaakt hoe ze dit wilde vormgeven. En dat is waar ik in beeld kom. Nou ja, figuurlijk dan 😉.

Amsterdamse Zuid – As

Door de lock-down is het nog erg rustig op straat en kom ik op zaterdagochtend op een hele rustige Zuid- As in Amsterdam aan. Ik denk dat ik het hier nog nooit zo stil heb gezien als deze morgen. Marije heeft van tevoren een mooi moodboard uitgewerkt, dus ik heb al een goed beeld van wat ze wil. Met de modellen spreken we kort alles door en dan is het al snel helder, we kunnen aan de slag!

De hoge gebouwen geven precies de stadse uitstraling waar we naar op zoek zijn en omdat het zo rustig is hebben we alle ruimte om wat verschillende dingen uit te proberen. Ontzettend fijn. Marije heeft de beelden in een prachtig format vormgegeven. Ik heb er dan ook geen moment over getwijfeld dat ze haar diploma in ontvangst kon nemen. Vind je het leuk om het eindresultaat in te zien? Dan kun je hieronder de PDF bekijken! En mocht je nog op zoek zijn naar goede interieur tips? Marije heeft onlangs een boek uitgebracht genaamd ‘Het nieuwbouw Handboek’ echt een fijne tip voor als je een nieuw huis hebt gekocht! En voor verdere woon inspiratie kan ik je een bezoekje naar haar website zeker adviseren! https://www.studioyellowblock.com/