Stichting Earlybirds

Met veel liefde fotografeer ik al enkele jaren vrijwilliger voor Stichting EarlyBirds. Deze stichting zet zich belangeloos in voor het verzorgen van reportages van te vroeg geboren kinderen. 

De eerste weken na een geboorte is voor iedere ouder een tijd van wennen en omschakelen. Voor ouders van te vroeg geboren kinderen is dit vaak een extra heftige tijd met vele onzekerheden. Met het maken van een reportage probeer ik liefdevol deze eerste weken vast te leggen. Met deze foto’s hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan de verwerking van deze vaak zeer emotionele tijd.

Vanuit de stichting krijgt iedere EarlyBird een zogenaamd ‘vogeltje’. Deze zijn met liefde door haakster vanuit het hele land gehaakt. Deze birdjes geven de kleintjes houvast en zorgt ervoor dat er minder aan slangetjes en draadjes wordt getrokken.

Ondertussen heb ik voor de stichting 58 verschillende gezinnen voor de lens gehad, waarbij mijn kleinste Earlybirdje nog geen 25 weken oud was. Voor mij is het ook iedere keer weer bijzonder om al deze verhalen te horen. Vaak zijn ouders erg terughoudend in het ontvangen van bezoek. Dat betekent dat ik vaak één van de eerste ben die hun zoon/dochter mag ontmoeten. Al deze lieve kindjes hebben een speciaal plekje in mijn hart. Met toestemming van alle ouders deel ik hieronder een greep uit de reportages die ik heb gemaakt.