Yes! Een

Newborn / Baby shoot!

Negen maanden lang hebben jullie er naartoe geleefd: de geboorte van jullie kleine! Tien kleine vingertjes, tien kleine teentjes en een schattig klein neusje. Iets wat snel verandert, en zoals het cliché al zegt: geniet er maar van want voor je het weet zijn ze groot!

Tijdens een newbornshoot neem ik graag een kijkje in jullie leven. Mijn fotografie stijl is te omschrijven als lifestyle. Dat houdt in dat ik het vooral vastleg zoals het is: flesje geven, een knuffel bij papa en mama, in badje en in de wieg. Dit levert een prachtige serie op van pure foto’s. De kleine staat hierin uiteraard centraal. En ook de veiligheid en het gemak van jullie kindje gaat boven alles.

Ben je benieuwd wat zo’n shoot inhoudt? Lees dan de blogs hieronder.

Laatste shoots

 

Mandy & Frankie – Newbornshoot in Almere

Mandy & Frankie – Newbornshoot in Almere

Hoera! De wereld is weer een prachtige wereldwonder rijker! In Almere is namelijk baby Frankie geboren. Ik ben al eerder bij Mandy geweest om voor dochter Mia een newborn fotoshoot te verzorgen. Tijdens deze fotoshoot kom ik altijd bij de mensen thuis. Omdat we elkaar...

Charlotte – Newbornfotoshoot in Naaldwijk

Charlotte – Newbornfotoshoot in Naaldwijk

Voor deze newborn fotoshoot mocht ik een klein stukje rijden. Er is namelijk in Naaldwijk een lief klein jongetje geboren. De geboorte van zijn zus mocht ik ook vastleggen, dus het voelde extra bijzonder om hier nu ook weer te zijn. We zijn de fotoshoot in de...

Pieter, Romilda & Boris – Newbornshoot in Naarden

Pieter, Romilda & Boris – Newbornshoot in Naarden

Je allereerste kindje mogen verwelkomen is wel heel bijzonder! Na maandenlange voorbereidingen, het uitzoeken van de kinderkamer, de geboortekaartjes, de handigste kinderwagen, de stapels rompertjes die schoon gewassen in de kast liggen en niet te vergeten een naam is...

faq

Veel gestelde vragen

Wat adviseer je qua kleding?

Ik fotografeer pasgeboren baby’s het liefst in een zachte en lichte outfit. Dit levert de mooiste beelden op en zorgt ervoor dat de kleding niet afleid. Ouders adviseer ik ook om voor kleding met rustige en neutrale kleuren te kiezen. Naast dat je voor nu mooie foto’s wilt is het natuurlijk ook een herinnering voor later. Het voordeel van rustige en neutrale kleuren is dat deze wat tijdslozer zijn en daarmee de grootste kans dat je over twintig jaar nog steeds met heel veel plezier naar je foto’s kijkt! 

Kan ik nog iets voorbereiden voor de fotosessie?

Het belangrijkste is dat je je op de dag van de fotoshoot zoveel mogelijk op je gemak voelt. Zorg dat je de dagen vooraf genoeg water drinkt, daar wordt je huid blij van! Verder komen vaak je handen (en soms voeten) ook op de foto, dus een fijne hand- en nagelverzorging is aan te raden. Verder help ik je met het poseren dus dat komt helemaal goed!

Kom je ook aan huis?

Ja zeker! Mijn foto’s zijn te herkennen aan een natuurlijke stijl, ik maak hierbij geen gebruik van props. Ik kom daarom graag bij jullie thuis om de pasgeboren baby in zijn/haar natuurlijke omgeving vast te leggen. Meestal maak ik de foto’s in de slaapkamer omdat dit vaak hele mooie en intieme beelden oplevert. Ook leg ik wat details van de babykamer vast. Gezien het licht en de ritme van pasgeboren baby’s plan ik deze shoots vaak rond 10:30 uur in. Zorg ervoor dat de kleine alvast een schone luier en een voeding heeft gehad voordat ik kom. Dat zorgt ervoor dat ze zoveel mogelijk door slapen. 

Ben ik verplicht om toestemming te geven voor het gebruik van mijn foto’s op jouw website?

Net als iedere fotograaf vind ik het leuk om mijn werk online te laten zien. Mijn portfolio is immers mijn visitekaartje! Bij het boeken van je fotoshoot ga je automatisch akkoord met het gebruik van de foto’s op mijn By Jess Photography social media kanalen, de website en eventueel drukwerk. Wil je dit echt niet? Geef dit dan vooraf bij mij aan, dan kan ik daar rekening mee houden. 

Hoe lang duurt een fotoshoot?

Een fotoshoot duurt gemiddeld een uur, hierin zullen we een aantal verschillende settings fotograferen. Uiteraard is het werken met baby’s niet van tevoren te voorspellen, er is altijd genoeg tijd om te knuffelen en eventueel te voeden als het nodig is.      

Voorbereiding in huis?

Het maken van mooie sfeervolle beelden maak ik graag in de slaapkamer. Het is fijn als je ervoor zorgt dat er een neutrale kleur dekbedovertrek op het bed ligt. Daarnaast zijn pasgeboren baby’s gevoelig voor temperatuur, zet daarom voordat ik kom de kachel in de slaapkamer vast een paar graden hoger! Dan is het lekker warm in de kamer en slapen ze vaak lekker door. Daarnaast kennen we allemaal wel die ene stoel die vooral als opslagplaats van kleding fungeert ;). Mij persoonlijk maakt het uiteraard niet uit, maar voor de foto’s is het fijn als de slaapkamer opgeruimd is!

Hoe lang van tevoren boeken we de shoot?

Om teleurstelling te voorkomen is het altijd raadzaam om tijdig je shoot te boeken. Op basis van je uitgerekende datum kan ik hier alvast in mijn agenda rekening mee houden. De newborn fotoshoot plan ik meestal rond één a twee weken na de geboorte in. Dit ligt uiteraard ook aan jullie wensen en de bevalling die je hebt gehad. Wellicht heb je wat langer hersteltijd nodig of misschien willen jullie de foto voor het geboortekaartje gebruiken en vind je het fijn dat ik relatief vroeg na de geboorte kom. We kiezen daarom in overleg de juiste datum.  

Reviews

Jessica heeft mijn gezin gefotografeerd tijdens de langdurige ziekenhuisopname van mijn dochter, direct na haar geboorte. Jessica verzorgde de shoot namens Stichting Earlybirds. De shoot met Jessica is een van onze meest dierbare herinneringen uit de ziekenhuisperiode. We kijken de foto’s (in een prachtig boek!) nog vaak terug, inmiddels samen met onze peuterdochter. Sindsdien heeft Jessica nog een gezinsshoot en een shoot van ons vakantiehuis met ons gedaan. Jessica stelt je op je gemak, leeft zich in en maakt bovenal prachtige foto’s. Ik raad haar zonder twijfel aan!

Nanon Labrie

Trotse mama

We zijn nu drie keer bij een fotosessie geweest gemaakt door Jessica. We hebben dat als heel fijn ervaren met een prachtig resultaat. Alles is mogelijk en zij komt zelf met leuke ideeën en geeft ook alle ruimte voor eigen inbreng. Dit alles op een prettige en rustige manier. Zij werkt zorgvuldig en neemt er alle tijd voor en daar is het resultaat ook naar… prachtige foto’s. Dus wij raden By Jes Photography echt aan.

Herman & Christel

Trotse opa en oma

“Voor de geboorte van onze zoon Boris hebben we een fotoshoot met Jessica cadeau gekregen. We wilde graag een shoot zonder poespas waarbij we een aantal mooie foto’s hadden van de dagelijkse activiteiten met onze zoon. Jessica wist dit perfect vast te leggen in mooie foto’s van ons nieuwe gezin. Het ontspannen verloop en sturing van Jessica hebben voor dit mooie resultaat gezorgd. Het was een fijne shoot die erg leuk en ontspannen was en we zijn erg blij met de resultaten.”

Pieter & Romilda

Trotse ouders van Boris