Yes! Een

Kinder / Familie shoot!

Heel eerlijk? Een kinder fotoshoot is misschien wel stiekem één van mijn meest favoriete shoots. Kinderen zijn vaak nog zo heerlijk onbevangen en leven graag in hun fantasiewereld. En dat is nou precies wat ik zou leuk vind om vast te leggen.

Neem tijdens de shoot de favoriete knuffel mee, de blokfluit waar ze altijd zo mee in de weer zijn, of dat favoriete auto’tje. Dat maakt de fotoshoot nog persoonlijker.

Tijdens een familie fotoshoot gaan we met elkaar op zoek om de mooiste plaatjes te maken van jullie als gezin. Helemaal als er kleine kinderen binnen het gezin zijn doe ik dat vaak aan de hand van kleine spelletjes. In mijn ervaring zorgt dit voor de meest spontane foto’s.

Het voordeel van het fotograferen in de buitenlucht is dat we eindeloos kunnen variëren qua locaties. En wil je een shoot met alleen jou en je partner? Dan kijken we samen wat bij jullie past. Dat romantische plekje waar je elkaar voor het eerst hebt ontmoet? Of juist een hele stadse shoot langs de grachten van Amsterdam? Ik denk graag met jullie mee! 

Laatste shoots

 

Petra, Puck & Abe – Knuffelen op de Bussumerheide

Petra, Puck & Abe – Knuffelen op de Bussumerheide

Ik merk dat het boeken van een fotoshoot best wel spannend kan zijn. De meeste bezwaren die ik hoor zijn dingen als ‘Jess, ik sta eigenlijk nooit echt leuk op een foto hoor’ of het wordt meer als een grapje verpakt met de woorden ‘nou ik hoop maar dat je er wat van...

Vijf tips voor een fijne kinderfotoshoot!

Vijf tips voor een fijne kinderfotoshoot!

Super leuk! Je wilt graag een mooie fotoshoot van de kind maken. Maar hoe bereid je zo'n sessie voor? In deze blog deel ik vijf tips met je ter voorbereiding op de kinderfotoshoot. 01. Voorbereiding voor de fotoshoot Als allergrootste tip wil ik je meegeven om je kind...

Kinderfotografie in Apeldoorn

Kinderfotografie in Apeldoorn

Als fotograaf vind ik het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Eén van de manieren waarop ik dat doe is door verschillende workshops te volgen en vooral door heel veel te doen. Deze fotoshoot was als einde van een ontzettend gave opleiding Natuurlijk Licht...

faq

Veel gestelde vragen

Wat adviseer je qua kleding?

Allereerst is het belangrijk dat je je op je gemak voelt. Doe dus iets aan waarin je je mooi en comfortabel voelt! Daarnaast adviseer ik je om voor kleding met rustige en neutrale kleuren te kiezen. Naast dat je voor nu mooie foto’s wilt is het natuurlijk ook een herinnering voor later. Het voordeel van rustige kleuren is dat deze wat tijdslozer zijn en daarmee de grootste kans dat je over twintig jaar nog steeds met heel veel plezier naar je foto’s kijkt! Ik zou je dus adviseren om drukke prints voor een andere gelegenheid te bewaren ;).

Kan ik nog iets voorbereiden voor de fotosessie?

Het belangrijkste is dat je je op de dag van de fotoshoot zoveel mogelijk op je gemak voelt. Zorg dat je de dagen vooraf genoeg water drinkt, daar wordt je huid blij van! Verder komen vaak je handen (en soms voeten) ook op de foto, dus een fijne hand- en nagelverzorging is aan te raden. Verder help ik je met het poseren dus dat komt helemaal goed!

Waar fotografeer je?

Mijn foto’s zijn te herkennen aan een natuurlijke stijl. Ik fotografeer daarom het liefst in het bos, aan het strand of op de hei. Ik woon zelf in Bussum aan de rand van de prachtige Bussummerheide. De zonsondergang is echt magisch! Het spreekt dan ook voor zich dat dit één van mijn favoriete locaties is! Of heb je weleens aan de Soesterduinen, of het bos gedacht? Andere locaties zijn in overleg zeker mogelijkheid.

Hoe lang van tevoren boeken we de shoot?

Om teleurstelling te voorkomen is het altijd raadzaam om tijdig je shoot te boeken. Helemaal wanneer je bijvoorbeeld een foto cadeau wilt geven voor een jubileum is het fijn als we wat speling hebben om de shoot in te plannen. Op dit moment is het zo dat wanneer je een aanvraag doet ik de fotoshoot binnen een maand kan inplannen. Mocht er een speciale gelegenheid zijn dan zal ik altijd proberen de shoot zo snel mogelijk in te plannen. 

Hoe lang duurt een fotoshoot?

Een fotoshoot duurt gemiddeld een uur, hierin zullen we een aantal verschillende settings fotograferen. Neem gerust een bal of ander speelgoed mee, zo kunnen kinderen zich even vermaken terwijl ik de ouders op de foto zet! 

Als het regent, wat dan?

We hopen het natuurlijk van niet, maar het weer in Nederland is helaas niet even standvastig. Wanneer het de dag van jouw fotoshoot met bakken uit de hemel komt vallen kan dat zeker leuke foto’s opleveren, maar ik snap dat dit absoluut niet te voorkeur heeft. We zullen in dat geval in overleg de fotoshoot verplaatsen. Dit kan zijn naar een ander tijdstip op dezelfde dag en als het echt niet anders kan zullen we naar een andere datum uitwijken. Gelukkig komt dat bijna niet voor! 

Ben ik verplicht om toestemming te geven voor het gebruik van mijn foto’s op jouw website?

Net als iedere fotograaf vind ik het leuk om mijn werk online te laten zien. Mijn portfolio is immers mijn visitekaartje! Bij het boeken van je fotoshoot ga je automatisch akkoord met het gebruik van de foto’s op mijn By Jess Photography social media kanalen, de website en eventueel drukwerk. Wil je dit echt niet? Geef dit dan vooraf bij mij aan, dan kan ik daar rekening mee houden. 

Reviews

“Tussen de mooie tulpenvelden hadden Callum en ik een prachtige engagement shoot verzorgd door Jessica. Ondanks de kou zorgde Jessica voor warmte, de juist energie en een onvergetelijke fotoshoot. Onze wens was om de fotos als save the date te gebruiken, en door haar vindingrijkheid en aanwijzingen is dat super goed gelukt. Ik zal Jessica zeker aanraden!”

Ruby & Callum

Verlovingsshoot

“Jessica fotografeert met heel veel liefde, heel veel geduld, veel gelach maar ook serieus. Wij hebben drie shoots laten maken door haar. De foto’s van onze zwangerschap: wordt het een meisje of een jongen. De newborn shoot en onze trouwfoto’s. Allemaal shoots waar wij met veel trots, liefde en veel plezier naar terug kijken. Zij zorgt dat iedereen zich gemakkelijk voelt, heb je geen inspiratie meer, maakt niet uit! Jessica heeft ook altijd leuke ideeën. Mocht je een fotograaf zoeken, zoek niet verder bij deze fotograaf zit je goed heel goed!!”

Wouter & Ilse

Trotse ouders van Liv

“Wat ben ik blij!! Niet alleen met de foto’s en het eindresultaat maar ook met de shoot zelf. Onwijs fijn om te zien dat Jessica geniet achter de camera. Ze is er wel maar ook weer niet! Totaal niet ongemakkelijk of van die momentjes waarop je denkt pfff
Alleen maar fijne momenten en niet alleen prachtige foto’s ook een heerlijke herinnering.  De tijd vloog. Soms schieten woorden tekort en is het gevoel! Zo fijn om dit samen te doen! Warmte , tijd en kennis! Zo fijn om te ervaren. Nogmaals bedankt. ”

Ninon

Trotse mama van Saar en Tobi