EY – Gay Parade Amsterdam

Anita Huijmans: “Met de deelname aan Pride Amsterdam stapte EY heel bewust en uitgesproken naar voren.”

Op zaterdag 3 augustus was het zover: de jaarlijkse Gay Pride in Amsterdam. De stad kleurde vol met regenboogvlaggen, iedereen is in opperst beste stemming en de grachten stromen vol met feestvierende mensen. Dit jaar was het voor EY de allereerste keer dat ze deelnamen aan de Pride. Een bijzondere mijlpaal. Ik mocht hiervan zowel de borrel ter voorbereiding en de deelname aan de Canal Pride vastleggen.

“Bij EY zijn we ervan overtuigd dat de rijkdom aan achtergronden en karakteristieken van onze mensen bijdraagt aan een betere (werk)wereld en aan ons succes. We hechten dan ook waarde aan verschillen en inclusiviteit. Ons beleid op het gebied van diversiteit en inclusiviteit richt zich op een betere balans tussen mannen en vrouwen, verschillende leeftijden, multiculturele talenten, LGBTI+ en medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt.  We streven ernaar dat iedereen zichzelf kan en mag zijn.

Hoewel het geen grote en bijzondere stap zou moeten zijn, is inclusiviteit van en een open dialoog over LGBTI+ binnen grote organisaties nog altijd niet vanzelfsprekend. Deelname aan de Pride Amsterdam 2019 was dan ook een belangrijke en mooie mijlpaal.We gaven hiermee  het EY LGBTI+ network “Unity” een platform om een groter draagvlak te creeren en meer bekendheid te generen. Met onze deelname stapten we heel bewust en uitgesproken naar voren met de boodschap naar de maatschappij en onze eigen werknemers dat diversiteit en inclusiviteit positief bijdraagt aan een beter werkende wereld.”